Александра и Софија из Правде за Давида тужиле полицију, па их та иста полиција зове на саслушање!

Саслушање ће се обавити у Полицијској управи Бањалука! Управо у оној станици у којој су запослени осумњичени полицијски службеници.

BUKA/M.I.D. / 11. јун 2021

Foto: BUKA, arhiva


Из Правде за Давида рекли су са су њихове двије припаднице неформалне групе грађана Александра Врањеш и Софија Грмуша 14.2.2020. године поднијеле кривичну пријаву Окужном јавном тужилаштву у Бањалуци против полицијских службеника Полицијске управе Бањалука (Мишо Волф и остали) због сумње да су починили кривично дјело "Повреда равноправности грађана" 30.11.2019. године када су их поменути растјерали са клупе на Тргу Крајине у центру Бањалуке.

Подсјетимо да су тог спорног дана Александра и Софија саме сједиле на клупи и нечасно поступање полиције се десило само због тога што су их исти препознали као припаднице "Правде за Давида".

"У кривичној пријави је посебно затражено да се приликом спровођења истраге изузме Полицијска управа Бањалука из очигледних разлога пристрасности и из нужне потребе за правичним и законитим спровеђењем овог поступка. Нажалост, прошло је више од годину од подношења кривичне пријаве, а поступајући тужилац Александар Симоновић није учинио ништа по истој. Поступајућег тужиоца смо пријавили Канцеларији дисциплинског тужиоца 26.5.2021. године", рекли су из ове групе.

Додају да је занимљиво што је након тога поступајући тужилац је покренуо истрагу.

"Међутим, данас је услиједио шок. Александра Врањеш и Софија Грмуша су позване на саслушање у склопу истражног поступка. Саслушање ће се обавити у Полицијској управи Бањалука! Управо у оној станици у којој су запослени осумњичени полицијски службеници. Поједностављено, саслушаваће их они који су их и прогонили. Ово сматрамо недопустивим понашањем поступајућег тужиоца и тим поводом ћемо се поново обратити Канцеларији дисциплинског тужиоца", рекли из Правде за Давида.

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.