Почиње рушење кина Козара у Бањалуци (ФОТО)

Почело је...

M. Isović Dobrijević / 16. септембар 2020

Foto: BUKA

 

Јутро су започели радови на рушењу кина Козара у Бањалуци. Багери су почели да руше зграду.

Станари су разочарани дешавањима која су у току.

Подсјетимо да су станари зграда око бившег биоскопа Козара, незадовољни одлуком градских власти да се кино сруши, а на његовом мјесту подигне дванаестоспратна зграда, одлучили почетком септембра се самоорганизују и почели су скупљање потписа против те одлуке.

Разлози су бројни, рекли су грађани овог насеља у центру града. Почев од изградње двосмјерне цесте, која пролази тик до улаза, а прави се само да би грађевинске машине имале несметан приступ градилишту, па до саме зграде чијом би изградњом била ускраћена дневна свјетлост за стотине станара.

"Једна од зграда у улици Симе Шолаје 5, већ ослабљења рушењем носећег зида, била би веома угрожена копањем темеља непосредно поред ње. Постоји још много разлога које смо чули од станара да се зграда не гради на том мјесту, близина обданишта и излагање дјеце буци, па до бојазни да би таква зграда директно утицала на пад цјена њихових некретнина", рекли су тада станари.

Станари нам кажу да имају састанак са Градоначелником Бањалуке у понедјељак када ће моћи дати више информација о овом случају.

Погледајте фотографије које смо забиљежили на лицу мјеста:

 

 

 

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.