У Грачаници произведен први БХ рачунар, најмањи на свијету!

И поред изузетно лошег стања у држави, изузетно компликованог система, ипак има наде.

Elvir Padalović / 24. мај 2017

Да смо овакав наслов прочитали у неком новинском чланку, а да се при томе преко наших сарадника на терену нисмо и увјерили у тачност навода ова информација била би у рангу "из БиХ лансиран први Спаце шатл у орбиту".

У времену и добу информатизације радује чињеница да постоје градови средине и млади ентузијасти који својим дјелима показују пут будућим генерацијама ДА ЈЕ У БИХ МОГУЋЕ НАПРАВИТИ НЕВЈЕРОВАТАН УСПЈЕХ.

 

Грачаница је засигурно један од најсвјетлијих примјера у подузетништву, градјанском активизму и културном развоју. Тринг Доо један је од бисера грачаничког подузетништва и доносимо причу о њима.

 

 

Тринг доо је водећи произвођач фискалних система за подручје ФБИХ и понуђач квалитетних производа, услуга и рјешења из области информатике, електронике и машинства. Фирма је основана 2002 године и од тада биљежи констатан финансијски раст и стручно напредовање. Озбиљан и студиозан приступ сваком пројекту, активан и непосредан однос са клијентима, константно и свакодневно праћење и имплементација најновијих технологија кроз различите пројекте и производе, учиниле су да буду препознати као квалитетан и конкурентан бренд у БИХ и шире .

 

 

 

Цраидд СОМ је први босанскохерцеговачки рацунар, који су развили и произвели млади стручњаци у ТРИНГ д.о.о. Грачаница. Цраидд СОМ је најмањи СОМ на свијету, базиран на АРМ Цорте А7 ДуалЦоре архитектури, са прединсталираним Лину или Андроид оперативним системом. Уобичајена промјена му је у ембеддед системима, те се користи као оптимално рјешење за аутоматизацију, праћење и контролу опреме, као и за многе друге примјене у индустрији. Такодје се може користити у апликацијама за контролу процеса, те као одлична алтернатива микроконтролерима. Прва примјена у БиХ остварена је у виду интеграције у фискални уредјај ФП2, који представља рјешење које замјењује комбинацију рачунара и фискалног принтера, а све у циљу оптимизације продајног мјеста и смањења трошкова.

Техничке спецификације - Први босанскохерцеговачки рачунар - Најмањи СОМ (Сстем он модуле) базиран на АРМ Цорте А7 ДуалЦоре архитехтури - Подржава Андроид 4.2.2, Лину - Димензије: 65 30 7 мм - РАМ: 1 ГБ ЛПДДР3 - Меморија: НАНД Фласх 32Гбит = 4ГБ (опционо) - Мицро СД конектор (цласс 2, 4, 6, 10 и УХС 1 и 3) - Подржава Дисплеј интерфејс: ХДМИ 1.4,ВГА, ЛЦД, ЛВДС, ТВ

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.