Весели Сплићани из ТБФ-а на ”Бањалучким данима музике": Хумор убија страх, а хумора нам не фали

Весели Сплићани из ТБФ-та наступиће на фестивалу ”Бањалучки дани музике” 30. јула, који се одржава у воденом парку Аqуана у продукцији агенције Qуеен естрада.

Ernest Bučinski / 20. јул 2021

 

”Имали смо екстремно строг хипијевски одгој и свака мисао о сталном запослењу и сигурној плаћи избијана је из нас дивљачким сеансама медитације, јоге и финске сауне, свјеже цијеђеним соковима и немилосрдним, свакодневним излагањем умјетности и филозофији”, казали су момци из ТБФ-а у разговору с новинаром БУКЕ.  

Сплитски бенд Тхе Беат Флеет (ТБФ) на почетку каријере кренули су као хип-хоп скупина, али су временом мијешајући разне музичке жанрове постали група с властитим соундом. За тридесет година каријере постали су озбиљан бенд и успјели окупити много фанова, зато и јесу радо виђени на фестивалима широм региона. Момци из ТБФ су за своју музику и албуме добили и доста престижних награда као што је Порин. Препознатљиви су по веселим мелодијама и одличним текстовима који су већином сатиричног и хумористичног карактера. 

Весели Сплићани из ТБФ-та наступиће на фестивалу ”Бањалучки дани музике” 30. јула, који се одржава у воденом парку Аqуана у продукцији агенције Qуеен естрада.

Ево, након дуго времена сте опет у Бањалуци. Да ли сте загријани да публику доведете до лудила?

Јако се веселимо свирци у Бањалуци, мислим да је то јасно свакоме ко је досад долазио на наше концерте. Сваки пут је била фантастична атмосфера и не сумњам да ће тако бити и овај пут. Ми једва чекамо и надамо се да сте нам сви здрави, весели и расположени за тулум. 

Увијек сте били један од бендова које Бањалучани обожавају, овдје имате јако много фанова. Како то објашњавате и да ли сте у контакту са некима од њих?

Чини се да смо с оним Бањалучанима које ми и наш опус привлачи слични по стању ума. Уосталом, имамо одличне пјесме, одличан смо бенд уживо и људи нам с концерата одлазе с осмијехом од уха до уха. 

Мислите ли да Сплит и Бањалука имају нешто блиско или се ради о томе да се супротности привлаче?

Мислим да смо слични. Екипа на нашим концертима с којима смо се дружили су све неки лепршави, непосредни људи, гостољубиви и смијемо се истим стварима и појавама. 

Каква ће бити ваша плеј листа, да ли ћете свират више неке новије пјесме или ћете базират концерт на старим хитовима?

Тежит ћемо томе да на плејлисту уврстимо по неколико пјесама са свих наших албума. То је један провјерен и заокружен мену за прсте полизат.
 
Какво је стање данас на сцени, има ли неких новијих бендова и ко се вама највише свиђа од новије екипе?

Свиђају ми се Порто Морто, Буч Кесиди и Роло, то ми прво пада напамет. 

Ви сте добитници многих награда, колико су вас оне анимирале да радите још више и боље или сте скроз равнодушни према добијању признања?

Нисмо равнодушни, ни незахвални, волимо и ми добити подршку и такву врсту потврде нашег рада, али не разбијамо главу око тога. Додјеле награда носе са собом и лијеп комад медијског простора, а то поготово у данашње вријеме није занемариво. Сигурно и награде мотивирају на даљњи рад, али вјерујем да је већини извођача то тек краткорочан потицај. 

Шта је вас одредило да се бавите искључиво глазбом, а да не постанете, рецимо, морнари или риболовци?

Имали смо екстремно строг хипијевски одгој и свака мисао о сталном запослењу и сигурној плаћи избијана је из нас дивљачким сеансама медитације, јоге и финске сауне, свјеже цијеђеним соковима и немилосрдним, свакодневним излагањем умјетности и филозофији.  

Како сте ви поднијели ово стање са короном, да ли вас је све то обесхрабрило и бацило у летаргију?

Није нас обесхрабрило, ни бацило у летаргију. Хумор убија страх, а хумора нам не фали. 

Планови ТБФ-а?

Како вјетар пухне, то су нам тренутни планови. 
 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.