Зашто Комшић не иде у изолацију?

Иде у Брисел, тестирао се и негативан је, али зашто не треба у изолацију?

Slađan Tomić / 07. октобар 2020

 

Иако је према правилима која важе у Кантону Сарајево обавеза да чланови породица заражених коронавирусом морају у самоизолацију у случају Жељка Комшића то није правило.

Наиме, не ради се о непоштивању правила високог званичника већ околностима због којих Комшић није био у контакту са кћерком.

Наиме, како сазнаје портал БУКА Комшић је сазнао да је његова кћерка позитивна у тренутку када се враћао кући. Њој су се након повратка из школе појавили блажи симптоми, а Комшић је након овог сазнања обавијештен да не долази кући.

"Предсједник Комшић није био у директном контакту са особом која је заражена коронавирусом ( конкретно у овом случају у контакту са својом кћерком), али је сходно поштивању мјера, а имајући у виду да би било неодговорно кренути на службени пут, уколико постоји и минималан ризик и могућност да је сходно ситуацији инфициран индиректно, приступљено тестирању. Резултат теста је негативан. Стога не постоји препрека да не путује на састанак од изнимног значаја за државу", речено је из кабинета члана Предсједништва Жељка Комшића.

Комшић се данас тестирао, па није присуствовао састанку чланова Предсједништва БиХ са шефом Делегације Европске уније у БиХ Јоханном Саттлером.

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.