Због погоршања епидемиолошке ситуације нови распоред: Погледајте на којим локацијама раде АРИ амбуланте

Радно вријеме  АРИ и Ковид амбуланти је сљедеће

BUKA / 16. септембар 2021

Због погоршања епидемиолошке ситуације ЈЗУ „Дом здравља“ у Бањој Луци повећао је број амбуланти за пружање услуга пацијентима обољелим од акутних респиратоних инфекција. 

Како наводе на својој страницуи  радно вријеме  АРИ и Ковид амбуланти је сљедеће:

 

  1. АРИ амбуланта Поликлиника, простор Едукативног центра породичне медицине – десни улаз

У АРИ амбуланти на локалитету Поликлиника пружају се здравствене услуге ученицима средњих школа и одраслим пацијентима сумњивим на ЦОВИД-19 инфекцију у периоду од 07:00 до 20:00 часова сваким даном, уз паузе за дезинфекцију простора у периодима од 11:00 до 11:30 часова и од 15:30 до 16:00 часова.

У АРИ амбуланти (амбуланти за акутне респираторне инфекције) здравствену услугу добијају пацијенти који буду упућени из амбуланти породичне медицине након проведеног тријажног поступка од стране медицинске сестре матичног локалитета и контакти који су у кућној изолацији, а имају појаву симптома. За ове пацијенте термин прегледа заказује медицинска сестра из тима породичне медицине у којем је пацијент регистрован.

У овој амбуланти збрињавају се пацијенти који припадају сљедећим локалитетима:

  • Поликлиника, Платонова, Кочићев Вијенац, Кампус, Росуље, Нова Варош и Лазарево
  • Бочац, Агино Село, Кола, Стричићи, Крупа на Врбасу, Карановац, Чесма, Драгочај, Залужани, Шарговац, Верићи, Поткозарје, Мишин Хан и Пискавица.

Контакт телефон АРИ амбуланте Поликлиника: 051 247 343.

 

  1. АРИ амбуланта Старчевица И

АРИ амбуланта у МЗ Старчевица налази се у Улици Југ Богдана 66 и смјештена је у простору у којем су се пружале лабораторијске услуге. Ради у двије смјене од 07:00 до 20:00 часова, сваким радним даном. Дезинфекција простора се врши у периодима: од 10:00 до 10:30 часова, 13:00 до 14:00 часова, и од 16:00 до 16:30 часова.

Лица  са симптомима акутне респираторне инфекције свој преглед заказују путем тимова породичне медицине.

Контакт телефон АРИ Страчевица И: 051/433-731.

У овој амбуланти збрињавају се пацијенти из мјесних заједница: Обилићево, Старчевица И, Старчевица ИИ, Врбања и Српске Топлице.

 

  1. АРИ амбуланта Паприковац

Радно вријеме АРИ амбуланте Паприковац је од 08:00 до 14:00 часова за пацијенте са акутним респираторним инфекцијама сваким радним даном, уз паузу за дезинфекцију простора од 11:00 до 11:30 часова. Амбуланта се налази у Улици Ранка Шипке 80 ц.

Лица  са симптомима акутне респираторне инфекције свој преглед заказују путем тимова породичне медицине.

У овој амбуланти збрињавају се пацијенти из мјесних заједница: Лауш, Петрићевац, Паприковац, Мотике, Бронзани Мајдан, Борковићи и Голеши.

Контакт телефон АРИ амбуланте Паприковац: 051 304 430.

 

  1. АРИ амбуланта за акутне респираторне инфекције за ученике/дјецу (Поликлиника)

У АРИ  амбуланти за акутне респираторне инфекције за ученике/дјецу (Поликлиника) пружају се здравствене услуге пацијентима предшколског узраста и ученицима основних школа сваким радним даном и суботом у периоду од 07:00 до 20:00 часова, сумњивим и/или потврђеним на ЦОВИД 19 инфекцију, уз паузе у терминима 10.00 до 10.30 часова, 13.15 до 13.45 часова, и од  16.00-16.30, а који су предвиђени за дезинфекцију простора.

Амбуланта се налази у простору Специјалистичких амбуланти из педијатрије – бочни улаз које је обиљежен натписом АРИ амбуланта (амбуланта за акутне респираторне инфекције) за дјецу предшколског узраста и ученике основних школа.

У АРИ амбуланти  обавезно  је наручивање пацијената на бројеве  телефона 051/247-347, 066/112-180. Поступак наручивања  прегледа за ове групе пацијената је обавезан из разлога обезбјеђења већег степена сигурности за пацијента због актуелне епидемиолошке ситуације, избјегавања гужви и дужег задржавања испред АРИ амбуланте и повећања степена ефикасности рада.

 

  1. Ковид амбуланте у насељу Долац

У Ковид амбулантама у насељу Долац пружају се здравствене услуге пацијентима код којих је потврђена инфекција узрокована вирусом САРС-ЦоВ-2, а имају потребу за услугом примарног нивоа здравствене заштите. Ковид амбуланте се налазе у Улици Слободана Кокановића бб.

Радно вријеме Ковид амбуланти је од 07:00  до 20:00 часова сваким даном уз паузе за дезинфекцију простора у периодима од 10:00 до 10:30 часова, 13:00 до 14:00 часова и од 16:00 до 16:30 часова.

У Ковид амбулантама обавезно је наручивање пацијената путем тимова породичне медицине.

Контакт телефон Ковид амбуланти051/309 080 и 065/215 318.

Радно вријеме АРИ/Ковид РТГ  (снимања плућа) на локалитету Долац је од 07:00 до 10:00 часова сваки радни дан.

Радно вријеме АРИ/Ковид лабораторије на локалитету Долац је од 07:00 до 13:00 часова сваки радни дан.

 

Подсјећамо све наше суграђане да и даље ради стоматолошка амбуланта у ОШ „Вук Стефановић Караджић“ за пацијенте који болују или код којих постоји сумња на обољење Цовид-19.

Амбуланта ради у термину од 07:00 до 19:00 часова, сваким радним даном, док за дане викенда наши корисници своју услугу могу добити у Служби хитне медицинске помоћи.

Обавезно је наручивање на сљедеће бројеве телефона:

  • 051/247-362 – радним данима;
  • 051/230-620 – викендом и у ноћним сатима (Служба хитне медицинске помоћи).

Напомињемо да након 20:00 часова пацијенти којима је потребна хитна и неодложна медицинска помоћ (уколико дође до погоршања здравственог стања узрокованог акутним респираторним инфекцијама) биће  прегледани у АРИ амбуланти при Служби хитне медицинске помоћи са едукативним центром за дјецу и одрасле.

 

Поред редовног рада, наше особље из Службе породичне медицине ангажовано је у процесу рада у АРИ и Ковид амбулантама те процесу масовне вакцинације становништва против корона вируса.

Евидентно је да су радници из свих наших служби, центара и одјељења, а посебно Службе породичне медицине, оптерећени радним задацима на више различитих послова. Радно оптерећење је велико, јер се од свих здравствених радника очекује максимални ангажман и посвећеност пословима које раде, што су они чинили у претходном периоду, а чине и сада.

Стога, молимо наше суграђане за стрпљење и разумијевање приликом позивања за наручивање на прегледе као и приликом доласка у наше службе, центре и одјељења ради пружања здравствених услуга.

Подсјећамо још једном да је наша Установа обезбиједила наручивање корисника наших услуга и путем електронске чекаонице која се налази на web страници наше Установе. Корисници наших услуга овим путем се могу наручити код породичног доктора, гинеколога, у Савјетовалишту за дјецу, као и на вакцинацију дјеце у Центру за вакцинацију наше Установе.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.