Трумп позвао новинаре да престану с непријатељством након што су им поштом слали експлозивне направе

Амерички предсједник Доналд Трумп позвао је медије да престану са непријатељством, након што су поштом анонимни пошиљаоци послали експлозивне направе проминентним лицима.

Buka portal / 27. октобар 2018

Како преноси ББЦ, Трумп је окривио медије за овај терористички чин, у којем су опасне пошиљке послане и на адресе Барацка Обаме и Хилларy Цлинтон. Ниједна направа није екплодирала, а ФБИ је у потрази за пошиљаоцем.

Критичари америчког предсједника назвали су његове изјаве лицемјерним, обзиром на његове честе злобне коментаре о својим противницима и о медијима.

Трумп је изјавио да има за циљ ухватити преступнике, али је притом позвао медије да престану са константним негативним и често лажним нападима и причама.

При том је рекао да нико не треба да пореди историјске негативце са својим политичким противницима.

Обзиром да није споменуо намјерене приматеље ових потенцијално смртоносних пошиљки, његов говор је за неке дјеловао као пријетња новинарима.

 

Иначе, власти су изјавиле у Сриједу да су потенцијалне бомбе адресиране на приматеље у Њујорку, Вашингтону и Флориди.

 

Према изјави ФБИ-ја, како наводи ББЦ, пошиљке су добили бивши државни секретар САД-а, Хиллрy Цлинтон, бивши предсједник Барацк Обама, бивши дикректор ЦИА, Јохн Бреннан, бивши државни правобранилац Ериц Холдер, демократска заступница у конгресу Калифорније Маxине Wатерс, те филантропист и финанцијер либерала, Героге Сорос.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.