Ухапшена особа из Бањалуке осумњичена за високотехнолошки криминал

Извршени су претреси на три локације

BUKA portal / 02. април 2022

Foto: BUKA

 

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) су у оквиру оперативне акције кодног назива "КУПА" лишили слободе особу А. Б. из Бањалуке за коју постоје основи сумње да је у претходном временском периоду извршила више кривичних дјела високотехнолошког криминала, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Како је саопштено из МУП-а РС у питању су кривична дјела "Неовлаштено пресретање рачуналних података", "Одавање и неовлаштено прибављање пословне тајне" и "Изнуда" из Кривичног закона Републике Хрватске, а на штету правног лица Републике Хрватске и других.

"У овим активностима, а по наредби надлежног суда, извршени су претреси на три локације које користи лице лишено слободе и том приликом су пронађена и одузета средства извршења кривичног дјела и то: већи број ХАРД дискова, УСБ стикови, меморијске картице, СИМ картице и остали уређаји за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу с извршењем кривичног дјела", наводе из МУП-а РС-а.

Додају да ће против ове особе бити поднесен извјештај о учињеним кривичним дјелима поступајућем тужилаштву.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.