Trump pozvao novinare da prestanu s neprijateljstvom nakon što su im poštom slali eksplozivne naprave

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je medije da prestanu sa neprijateljstvom, nakon što su poštom anonimni pošiljaoci poslali eksplozivne naprave prominentnim licima.

Buka portal / 27. Oktobar 2018

Kako prenosi BBC, Trump je okrivio medije za ovaj teroristički čin, u kojem su opasne pošiljke poslane i na adrese Baracka Obame i Hillary Clinton. Nijedna naprava nije ekplodirala, a FBI je u potrazi za pošiljaocem.

Kritičari američkog predsjednika nazvali su njegove izjave licemjernim, obzirom na njegove česte zlobne komentare o svojim protivnicima i o medijima.

Trump je izjavio da ima za cilj uhvatiti prestupnike, ali je pritom pozvao medije da prestanu sa konstantnim negativnim i često lažnim napadima i pričama.

Pri tom je rekao da niko ne treba da poredi istorijske negativce sa svojim političkim protivnicima.

Obzirom da nije spomenuo namjerene primatelje ovih potencijalno smrtonosnih pošiljki, njegov govor je za neke djelovao kao prijetnja novinarima.

 

Inače, vlasti su izjavile u Srijedu da su potencijalne bombe adresirane na primatelje u Njujorku, Vašingtonu i Floridi.

 

Prema izjavi FBI-ja, kako navodi BBC, pošiljke su dobili bivši državni sekretar SAD-a, Hillry Clinton, bivši predsjednik Barack Obama, bivši dikrektor CIA, John Brennan, bivši državni pravobranilac Eric Holder, demokratska zastupnica u kongresu Kalifornije Maxine Waters, te filantropist i financijer liberala, Geroge Soros.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.