Duet Tome i Silvane ugledao svjetlost dana: Objavljena pjesma “Ponoć” iz filma Toma

Pjesma "Ponoć", iz filma "Toma", kompozitora Željka Joksimovića objavljena je na Jutjub kanalu Minakord produkcije.

BUKA portal / 13. Septembar 2021

 

Riječ je o omažu velikanima jugoslovenske muzike, a Joksimović je objasnio da je reč o duetu pevača Tome Zdravskovića i Silvane Armenulić koji nikada nije snimljen.

- Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako "staro", a da bude novo i da naravno bude hit - rekao je kompozitor i producent filma "Toma" Željko Joksimović.

Iako je publika mogla da čuje samo delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja "svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu".

- Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujuć i Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku - zaključio je Joksimović.

Pjesmu "Ponoć" komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst za numeru dok je aranžman uradio Željko Joksimović, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.