Veseli Splićani iz TBF-a na ”Banjalučkim danima muzike": Humor ubija strah, a humora nam ne fali

Veseli Splićani iz TBF-ta nastupiće na festivalu ”Banjalučki dani muzike” 30. jula, koji se održava u vodenom parku Aquana u produkciji agencije Queen estrada.

Ernest Bučinski / 20. Juli 2021

 

”Imali smo ekstremno strog hipijevski odgoj i svaka misao o stalnom zaposlenju i sigurnoj plaći izbijana je iz nas divljačkim seansama meditacije, joge i finske saune, svježe cijeđenim sokovima i nemilosrdnim, svakodnevnim izlaganjem umjetnosti i filozofiji”, kazali su momci iz TBF-a u razgovoru s novinarom BUKE.  

Splitski bend The Beat Fleet (TBF) na početku karijere krenuli su kao hip-hop skupina, ali su vremenom miješajući razne muzičke žanrove postali grupa s vlastitim soundom. Za trideset godina karijere postali su ozbiljan bend i uspjeli okupiti mnogo fanova, zato i jesu rado viđeni na festivalima širom regiona. Momci iz TBF su za svoju muziku i albume dobili i dosta prestižnih nagrada kao što je Porin. Prepoznatljivi su po veselim melodijama i odličnim tekstovima koji su većinom satiričnog i humorističnog karaktera. 

Veseli Splićani iz TBF-ta nastupiće na festivalu ”Banjalučki dani muzike” 30. jula, koji se održava u vodenom parku Aquana u produkciji agencije Queen estrada.

Evo, nakon dugo vremena ste opet u Banjaluci. Da li ste zagrijani da publiku dovedete do ludila?

Jako se veselimo svirci u Banjaluci, mislim da je to jasno svakome ko je dosad dolazio na naše koncerte. Svaki put je bila fantastična atmosfera i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Mi jedva čekamo i nadamo se da ste nam svi zdravi, veseli i raspoloženi za tulum. 

Uvijek ste bili jedan od bendova koje Banjalučani obožavaju, ovdje imate jako mnogo fanova. Kako to objašnjavate i da li ste u kontaktu sa nekima od njih?

Čini se da smo s onim Banjalučanima koje mi i naš opus privlači slični po stanju uma. Uostalom, imamo odlične pjesme, odličan smo bend uživo i ljudi nam s koncerata odlaze s osmijehom od uha do uha. 

Mislite li da Split i Banjaluka imaju nešto blisko ili se radi o tome da se suprotnosti privlače?

Mislim da smo slični. Ekipa na našim koncertima s kojima smo se družili su sve neki lepršavi, neposredni ljudi, gostoljubivi i smijemo se istim stvarima i pojavama. 

Kakva će biti vaša plej lista, da li ćete svirat više neke novije pjesme ili ćete bazirat koncert na starim hitovima?

Težit ćemo tome da na plejlistu uvrstimo po nekoliko pjesama sa svih naših albuma. To je jedan provjeren i zaokružen menu za prste polizat.
 
Kakvo je stanje danas na sceni, ima li nekih novijih bendova i ko se vama najviše sviđa od novije ekipe?

Sviđaju mi se Porto Morto, Buč Kesidi i Rolo, to mi prvo pada napamet. 

Vi ste dobitnici mnogih nagrada, koliko su vas one animirale da radite još više i bolje ili ste skroz ravnodušni prema dobijanju priznanja?

Nismo ravnodušni, ni nezahvalni, volimo i mi dobiti podršku i takvu vrstu potvrde našeg rada, ali ne razbijamo glavu oko toga. Dodjele nagrada nose sa sobom i lijep komad medijskog prostora, a to pogotovo u današnje vrijeme nije zanemarivo. Sigurno i nagrade motiviraju na daljnji rad, ali vjerujem da je većini izvođača to tek kratkoročan poticaj. 

Šta je vas odredilo da se bavite isključivo glazbom, a da ne postanete, recimo, mornari ili ribolovci?

Imali smo ekstremno strog hipijevski odgoj i svaka misao o stalnom zaposlenju i sigurnoj plaći izbijana je iz nas divljačkim seansama meditacije, joge i finske saune, svježe cijeđenim sokovima i nemilosrdnim, svakodnevnim izlaganjem umjetnosti i filozofiji.  

Kako ste vi podnijeli ovo stanje sa koronom, da li vas je sve to obeshrabrilo i bacilo u letargiju?

Nije nas obeshrabrilo, ni bacilo u letargiju. Humor ubija strah, a humora nam ne fali. 

Planovi TBF-a?

Kako vjetar puhne, to su nam trenutni planovi. 
 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.