Zašto Komšić ne ide u izolaciju?

Ide u Brisel, testirao se i negativan je, ali zašto ne treba u izolaciju?

Slađan Tomić / 07. Oktobar 2020

 

Iako je prema pravilima koja važe u Kantonu Sarajevo obaveza da članovi porodica zaraženih koronavirusom moraju u samoizolaciju u slučaju Željka Komšića to nije pravilo.

Naime, ne radi se o nepoštivanju pravila visokog zvaničnika već okolnostima zbog kojih Komšić nije bio u kontaktu sa kćerkom.

Naime, kako saznaje portal BUKA Komšić je saznao da je njegova kćerka pozitivna u trenutku kada se vraćao kući. Njoj su se nakon povratka iz škole pojavili blaži simptomi, a Komšić je nakon ovog saznanja obaviješten da ne dolazi kući.

"Predsjednik Komšić nije bio u direktnom kontaktu sa osobom koja je zaražena koronavirusom ( konkretno u ovom slučaju u kontaktu sa svojom kćerkom), ali je shodno poštivanju mjera, a imajući u vidu da bi bilo neodgovorno krenuti na službeni put, ukoliko postoji i minimalan rizik i mogućnost da je shodno situaciji inficiran indirektno, pristupljeno testiranju. Rezultat testa je negativan. Stoga ne postoji prepreka da ne putuje na sastanak od iznimnog značaja za državu", rečeno je iz kabineta člana Predsjedništva Željka Komšića.

Komšić se danas testirao, pa nije prisustvovao sastanku članova Predsjedništva BiH sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom.

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.